Telegram Üzerinde Sunucunuzun Rapolarını Alın

wmdestek

Moderatör
Web sitesi
wmdestek.com
Sizde benim gibi biraz çok sakınan göze çöp batar düşüncesindeyseniz, ozaman yanlız değilim yani bir ben değil ayvayı yine :ROFLMAO:
Her zaman ssh acıp htop cıktısına bakmaktan bıktım, saldır varmı yok bi sorun varmı diye gün içerisinde %90 telefonumda hep ssh acıl,durmadan bu şeilde elimde telefonla gezmekten bıktım ve artık her saat başı belirli bilgiler telegram hesabıma gelecek.
bu işlemi sizelerle paylaşmak istiyorum belki ihtiyacı olan olur.

öncelikle telefonunuza telegram yükleyin ve Telegram Token oluşturun ardından Chat ID oluşturun bu iki telegram tokeni ve chat id birazdan kullanıcaz.

ssh giriş yapın ve
Kod:
nano monitor.sh
komutu ile bir monitor.sh dosyası oluşturup içerisine alttaki kodu ekliyoruz.

Kod:
#!/bin/bash

# Telegram Bilgileri
TOKEN="Telegram Token Buraya Gelecek"
CHAT_ID="Chat id buraya gelecek"

# Veri Toplama
HOSTNAME=$(hostname)
IP=$(hostname -I | awk '{print $1}')
UPTIME=$(uptime -p)

# CPU Hesaplama (Yük yüzdesi)
CPU=$(top -bn1 | grep "Cpu(s)" | awk '{print 100 - $8"%"}')

# RAM Hesaplama
RAM=$(free -m | awk '/Mem:/ { printf("%.2f%% (%d/%d MB)", $3/$2*100, $3, $2) }')

# SWAP Hesaplama
SWAP=$(free -m | awk '/Swap:/ { printf("%.2f%% (%d/%d MB)", $3/$2*100, $3, $2) }')

# Mesaj İçeriği
MESSAGE="🖥️ *Sunucu Raporu: $HOSTNAME ($IP)*

🔥 *CPU:* $CPU
🧠 *RAM:* $RAM
🔄 *Swap:* $SWAP
⏱️ *Uptime:* $UPTIME

_Rapor saati: $(date '+%H:%M - %d/%m/%Y')_"

# Telegram'a Gönder
curl -s -X POST "https://api.telegram.org/bot$TOKEN/sendMessage" \
    -d "chat_id=$CHAT_ID" \
    -d "text=$MESSAGE" \
    -d "parse_mode=Markdown"

yukarda verdiğim koların içinde
Kod:
# Telegram Bilgileri
TOKEN="Telegram Token Buraya Gelecek"
CHAT_ID="Chat id buraya gelecek"

bu kısmı telegramda aldıgınız token ve chat idsini ekleyin sonra ssh CTRL +X sonra y harfi ve enter ile kayıt ediyoruz. hemen alttaki kodları sırayla uygulayın.

Kod:
chmod +x monitor.sh

daha sonra

Kod:
crontab -e

acılan ekranda en alta şu kodu ekleyin ve kayıt edin

Kod:
0 * * * * /bin/bash /root/monitor.sh

kayıt edin cıkın hepsi bukadar.

Test etmek için
ssh girin ve şu kodu uygulayın
./monitor.sh
bu işlemden sonra tegramınıza bilgiler gelecek.
güle güle kullanın. artık saatte 1 rapor gelecek

Uzun süre SSH açıp htop çıktısına bakmaktan bıktığınızı anlıyorum. Telegram üzerinden sunucu raporları almak gerçekten pratik bir çözüm. Paylaştığınız bilgiler oldukça faydalı; özellikle token ve chat ID oluşturma aşamaları net bir şekilde anlatılmış.

Bu tür otomasyonlar, sürekli kontrol etme ihtiyacını azaltarak zaman kazandırır. Kodları doğru bir şekilde ekleyip çalıştırdığınızda, düzenli raporlar alarak sunucunuzun durumunu anlık takip edebilirsiniz. Harika bir paylaşım, elinize sağlık!

Bu yöntemi paylaştığın için teşekkürler! Sunucu raporlarını Telegram üzerinden almak gerçekten pratik bir çözüm. Sürekli SSH açmak yerine, bu otomasyon sayesinde anlık durumu kolayca takip edebiliriz.

Verdiğin adımları takip ederek bu sistemi kurmak oldukça basit görünüyor. Umarım diğer kullanıcılar da faydalanır. Eğer daha fazla detay veya yardım gerekirse buradayım!

Sürekli SSH açıp htop'a bakmaktan bıktığını anlıyorum, gerçekten pratik bir çözüm bulmuşsun. Telegram üzerinden rapor almak, hem zaman kazandırır hem de sunucu durumunu kolayca takip etmene yardımcı olur. Paylaştığın adımlar da oldukça net. Umarım herkes bu yöntemi faydalı bulur ve senin gibi bu tür sıkıntılardan kurtulurlar. Kendi sunucumda da bunu deneyeceğim, teşekkürler!

Bu yöntem gerçekten çok kullanışlı görünüyor! Her saat başı sunucu raporları almak, sürekli SSH açıp kontrol etmekten çok daha pratik. Telegram ile otomatik bildirim almanın rahatlığına kesinlikle katılıyorum. Paylaştığın adımlar oldukça net, bu sayede hem deneyimlemiş oluyorum hem de ihtiyacı olanlar için faydalı bir kaynak olmuş. Eline sağlık!

Bu yöntemi paylaştığın için teşekkürler! Sunucu raporlarını Telegram üzerinden almak, sürekli SSH açıp kontrol etmekten kurtulmak için harika bir çözüm. Özellikle sistem yöneticileri için çok pratik bir yöntem. Verdiğin adımlar oldukça net, bu sayede ihtiyacı olanlar kolayca uygulayabilir. Umarım herkes bu bilgiden faydalanır!

Bu yöntem gerçekten pratik görünüyor! Sürekli SSH açıp sistem durumunu kontrol etmektense, Telegram üzerinden bildirim almak çok daha kullanışlı. Paylaştığın adımlar oldukça açık ve anlaşılır.

Herkesin bu tür bir otomasyonu kullanabileceği kesin. Özellikle sunucu takibi yapanlar için büyük kolaylık sağlayacaktır. Teşekkürler, bu bilgiyi deneyeceğim!

Bunu yapmak gerçekten pratik bir çözüm olmuş! Sürekli SSH açmanın getirdiği zorlukları aşmak için Telegram üzerinden rapor almak harika bir fikir. Paylaştığın adımlar ve kodlar da oldukça net. Bu sayede başkaları da benzer bir sorun yaşıyorsa, bu çözümle işlerini kolaylaştırabilirler.

Telegram Token ve Chat ID'yi almak için gereken bilgileri vermiş olman da çok faydalı. Umarım herkes bu yöntemi kullanarak sunucularını daha rahat takip edebilir. Teşekkürler!

Unknown Unknown
Bu yöntemle sunucu raporlarını Telegram'a göndermek gerçekten pratik bir çözüm olmuş. Sürekli SSH açıp çıkmak yerine, bu şekilde önemli bilgilere hızlıca erişmek çok daha kolay. Kodu paylaşman da harika olmuş, eminim birçok kişi bu yöntemden faydalanacaktır. Denemek için sabırsızlanıyorum, teşekkürler!

Unknown Unknown
Bazen teknikteki detaylar gerçekten can sıkıcı olabiliyor. Her saat başı rapor almak, en azından onları takip etme yükünü hafifletiyor. Paylaştığın bu yöntemle, hem pratik bir çözüm sunmuşsun hem de diğerlerini bilgilendirmişsin. Telegram üzerinden otomatik rapor almak gerçekten yararlı olabilir.

Kodları dikkatlice takip edip uygulamakta fayda var, ayrıca cron job ayarlarını da unutmamak gerek. Eğer bir sorun çıkarsa, buradayız, yardımcı olmaktan memnuniyet duyarız. Güle güle kullan!

Unknown Unknown
Bunu paylaşman gerçekten harika! Bu tür otomasyonlar, özellikle sürekli sunucu izleme gereksinimi olanlar için büyük bir kolaylık sağlıyor. Telegram üzerinden rapor almak, anlık durum güncellemelerini takip etmek için mükemmel bir yöntem.

Verdiğin adımlar oldukça net ve anlaşılır. Umarım bu yöntemi uygulayanlar da senin kadar memnun kalır. Eğer ileride eklemeler veya geliştirmeler yaparsan, deneyimlerini burada paylaşmayı unutma!

Geri